The end

Egy nagyon jó utolsó hét után (búcsú vacsorák meg hasonlók) július 11-én indultunk haza Benivel, ezzel vége lett a majdnem fél éves időszaknak. Nagy élmény volt :)

IMG_20150711_142546

Hazafelé 1 napra még megálltunk Szingapúrban aztán meg 1 napra Prágában is…

 

Four-wheel driving

Az utolsó szombatunkon 3 terepjáróval felmentünk északra (Double Island Point – Rainbow Beach – Inskip Point) autókázni a tengerparton:

Videók: itt

 

Road trip II. rész

A Canberrából Melbournebe vezető út egyetlen emlékezetes része az volt, amikor a GPS bemondta, hogy haladjunk egyenesen még 580 kilométert… De vacsorára csak odaértünk Melbourne-be egy családhoz, áthívtak jópár gyülekezeti fiatalt is, felét nem is ismertem még, de nagyon jó hangulatú este lett.

Éjjel ugyanannál a családnál aludtunk akiknél legutóbb Norbival is voltunk, péntekre meg összejött egy jó kis csapat a városban barangolásra (Szabó Laci és Marton Emil is iderepültek Brisbane-ből és pár napra csatlakoztak hozzánk).

A Melbourne-i látogatásunk konklúziója ugyanaz lett, mint legutóbb: nagyon jó hangulat, túl rövid idő.

Szombat hajnalban jöttünk el Melbourne-ből és aznap lenyomtunk közel 1000 kilométert Adelaide-ig, de megérte a hosszabb úton menni, a Great Ocean Road-on, mert gyönyörű helyeken sikerült megállnunk.

Adelaide-ben viszont nagyon furcsa embereknél és nagyon furcsa lakásban volt szállásunk:

Továbbinduláskor vettük észre, hogy az éjjel valami jófej srác lefújta a rendszám táblánkat (meg az utcában még jó pár autóét), de sikerült levakarni. Meglátogattunk egy híres borvidéket, aztán Lacit és Emilt kitettük (repültek vissza Brisbane-be), mi meg elindultunk a sivatag felé, amin keresztül 3 nap alatt visszaértünk Brisbane-be.

Érdekes volt a vörös föld és a lakatlan, terméketlen vidék + a rengeteg kenguru és emu. Autó nem sok járt errefelé, település is csak néhány volt és pici, és volt olyan útszakasz ahol 80 kilométeren keresztül kanyar sem volt :D

Valahol a semmi közepén azért bemért egy szembe jövő rendőrautó, de végül elengedett egy figyelmeztetéssel :) Amikor hazaértünk a 12 nap és 5800 kilométer után, azt hittük, hogy megúsztuk büntetés és baleset nélkül, de a postás hozott azért még 2 kellemetlen meglepetést a következő 2 hétben…

Összességében nagyon-nagyon jól sikerült az egész körút, rengeteg élményt szereztünk, megérte rászánni az időt és a pénzt. Itt a blogon az élményeket nem tudom visszaadni, de legalább vannak jó fényképek :)

 

Road trip I. rész

Benivel június első felében letoltunk egy nagyon jó, 12 napos autós körútat, amin annyi élmény volt, hogy esélytelennek érzem leírni őket itt, úgyhogy főleg képeket rakok csak fel.

5800 kilométert mentünk, 5 államon át, a tengerparttól az esőerdőn át a sivatagig :) Mondjuk vicces, hogy az ország teljes méretéhez képest még így is csak egy kis darabot jártunk be :D Visszanéztem most Google-ben a GPS pozícióimat, még a lakatlan területeken is egész jól követhető, hogy merre jártunk:

Első nap letoltuk az első 900 kilométert Sydney-ig, pár kisebb megszakítással:

Sydney-ben 5 éjjelt voltunk, bejártuk a belvárost, elmentünk csomó király helyre, találkoztunk pár emberrel és végre kipróbáltuk az Airbnb-t is.

Az esti fényjátékok nagyon vagányak a hatalmas épületeken. Itt van róla pár videó is: Vivid Sydney light shows

Blue Mountains:

Sydneyből Melbourne-be menet útba ejtettük Canberrát is, ami valószínűleg a világ legunalmasabb fővárosa:

Hamarosan jönnek majd a képek a többi napról is…. :)

 

Sunshine Coast

Egyik szombaton felautóztunk Sunshine Coast-ra, ami igazából nem egy város, hanem csomó kis település egymás mellett sorban az óceánparton. Megálltunk pár helyen körbenézni, enni, fürdeni stb…

… aztán a végére maradt a legszebb rész, fürdés Noosa-n naplementekor… szerencsére Beni kinnmaradt a parton mert így lettek vagány fotóink is :)