Első fürdés (mármint az óceánban)

24-én szombat este kb 10-en lementünk Gold Coast-ra, ami egy kb 600 ezres város, jó hosszú tengerparttal. Itt vannak a legközelebbi strandok, 60-70 kilométerre tőlünk. A leghíresebb részére, Surfers Paradise-ra mentünk, ami nagyon vagányan kiépített hely: homokos strand, tök szép part menti sétány, csomó felhőkarcoló és sétálóutcák tele boltokkal, éttermekkel, pubokkal… szombat este meg nyilván rengeteg bulizó fiatallal. Talán Siófokhoz tudnám hasonlítani :)

Mint ahogy Ausztráliában nagyon sok helyen, itt is vannak BBQ (barbecue) pontok, amiken lehet sütögetni húsokat meg hasonlókat. Amikor odajött hozzánk egy srác megkérdezni tőlünk, hogy kellett-e fizetnünk, hogy használhassuk, akkor a többiek csak röhögtek rajta, hogy tuti európai és még nem szokott hozzá, hogy itt minden ilyesmi ingyen van. Tény, hogy nem láttam még fizetős WC-t és az autópálya melletti benzinkutaknál a söfőröknek a kávét is ingyen adják a pihenőben :D

A 9-ből heten egyébként magyarok voltunk, de volt két helyi Martinov srác is, úgyhogy nyomatni kellett az angolt. Miután felzabáltunk mindent, bementünk fürdeni az óceánba. Kicsit paráztunk, mert éjjel sok a cápa meg minden más, úgyhogy nem mentünk be messzire. Meglepődtem, hogy a hullámok akkorák voltak csak, mint az Adrián Bibionéban nyáron – állítólag reggel és délelőtt jobbak.

Norbi egyik ismerősének a mondása, hogy “nincs olyan idő, amiben vizesen ne fáznál” … hát mi ezt így éjjel kettőkor is meg tudtuk cáfolni :D Az idő nagyon kellemes volt, a víz meg 27 fokos, ami szinte hihetetlen.

Sajnos elég hamar megtapasztaltam a telefon kamera képességeinek határát… majd próbálok minél több képet csinálni a Norbi fényképezőjével, az talán kicsit jobb minőségű :)