Derült égből barna kígyó

Múltkor lementünk páran ebédelni Gold Coastra, egy nagyon népszerű, forgalmas Fish & Chips (hal és sültkrumpli) büféhez. Nagyon szép idő és meleg volt, úgyhogy miután teleettük magunkat, megjött az érzés, hogy kéne fürdeni egyet az óceánban :) Aztán fürdés után jött a gondolat, hogy menjünk el kicsit messzebb, Byron Bay-be.

Byron Bay egy nagyon szép öböl, tőlünk kábé 150 kilométerre délre, New South Wales államban. Ez Ausztrália legkeletibb pontja.

Egy erdei ösvényen lementünk a sziklafal széléig, ahonnan elég jó volt a kilátás. Viszont amikor sétáltunk visszafelé, találkoztunk egy barna kígyóval… egyikünk majdnem rálépett, mert nem vette észre… meglepő volt azért ilyen közelről látni egy ilyet. Azt mondják, hogy ez Ausztrália leghalálosabb hüllője. Mármint nem tud kétszer annyira megölni, mint a többi, de ez okozza a legtöbb halálos balesetet, mert ember közeli helyeken él. Igyekeztünk minél gyorsabban eltűnni a közeléből, de valaki volt annyira nyugodt, hogy egy fényképet még csinált róla :D

Fürödtünk utána még lenn a fényképeken látható sziklás kis öbölben, aztán átmentünk egy másik, tágasabb strandra. Amikor kijöttünk a vízből, már egész sötét volt, de a tengerparti futás közben halványan láttunk még egy csomó rákot futni be a vízbe.

Hazaindulás előtt még beugrottunk a Byron Bay nevű kis városba enni. Érdekes hangulata volt a környéknek – sok volt a hippi és az óceán parton elég erős volt a fű szag… :D