Road trip II. rész

A Canberrából Melbournebe vezető út egyetlen emlékezetes része az volt, amikor a GPS bemondta, hogy haladjunk egyenesen még 580 kilométert… De vacsorára csak odaértünk Melbourne-be egy családhoz, áthívtak jópár gyülekezeti fiatalt is, felét nem is ismertem még, de nagyon jó hangulatú este lett.

Éjjel ugyanannál a családnál aludtunk akiknél legutóbb Norbival is voltunk, péntekre meg összejött egy jó kis csapat a városban barangolásra (Szabó Laci és Marton Emil is iderepültek Brisbane-ből és pár napra csatlakoztak hozzánk).

A Melbourne-i látogatásunk konklúziója ugyanaz lett, mint legutóbb: nagyon jó hangulat, túl rövid idő.

Szombat hajnalban jöttünk el Melbourne-ből és aznap lenyomtunk közel 1000 kilométert Adelaide-ig, de megérte a hosszabb úton menni, a Great Ocean Road-on, mert gyönyörű helyeken sikerült megállnunk.

Adelaide-ben viszont nagyon furcsa embereknél és nagyon furcsa lakásban volt szállásunk:

Továbbinduláskor vettük észre, hogy az éjjel valami jófej srác lefújta a rendszám táblánkat (meg az utcában még jó pár autóét), de sikerült levakarni. Meglátogattunk egy híres borvidéket, aztán Lacit és Emilt kitettük (repültek vissza Brisbane-be), mi meg elindultunk a sivatag felé, amin keresztül 3 nap alatt visszaértünk Brisbane-be.

Érdekes volt a vörös föld és a lakatlan, terméketlen vidék + a rengeteg kenguru és emu. Autó nem sok járt errefelé, település is csak néhány volt és pici, és volt olyan útszakasz ahol 80 kilométeren keresztül kanyar sem volt :D

Valahol a semmi közepén azért bemért egy szembe jövő rendőrautó, de végül elengedett egy figyelmeztetéssel :) Amikor hazaértünk a 12 nap és 5800 kilométer után, azt hittük, hogy megúsztuk büntetés és baleset nélkül, de a postás hozott azért még 2 kellemetlen meglepetést a következő 2 hétben…

Összességében nagyon-nagyon jól sikerült az egész körút, rengeteg élményt szereztünk, megérte rászánni az időt és a pénzt. Itt a blogon az élményeket nem tudom visszaadni, de legalább vannak jó fényképek :)