Picnic és a city

Január 26-a hétfő nemzeti ünnep és munkaszüneti nap volt (Australia Day). A gyülekezetből elég sokan kimentünk a Brisbane vízellátását biztosító víztározóhoz (Wivenhoe Dam) piknikezni. BBQ-n sütöttek csomó húst meg virslit + mindenki hozott magával egy rakat kenyeret, salátát, sütit, innivalót… Arra tök jó volt ez a nap, hogy megismertem pár új arcot, meg jobban összeállt a fejemben, hogy ki kinek a kije.

Az is tanulság volt, hogy ilyen dög melegben nem szabad focizni… majdnem beájultunk fél óra után. Persze egy csobbanás a tóban sokat segített :)

Városnézés

Másnap, kedden Norbival bementünk busszal a belvárosba körbenézni. A belváros, a legbelső körzet (city vagy CBD) vagány de elég pici, gyalog kb 10 perc alatt át lehet rajta érni. Ez az üzleti és kormányzati negyed, tele felhőkarcolókkal, öltönyös emberekkel és turistákkal.

Hasonlóan ketté szeli a várost egy folyó, mint Budapestet, de itt nincs Buda hanem csak két Pest :) A folyón mentünk erre-arra a City Cat-tel, ami hasonlóan működik mint a BKV hajó, csak gyorsabb és talán sűrűbben jár.

A city-vel szemben a folyó túlpartján van még egy nagyon szépen kialakított rész, a South Bank, sétányokkal, medencékkel, lugasokkal, kultúrális központtal, éttermekkel: