Tamborine és Gold Coast

Január utolsó napján Petykával, Norbival és Vidákovics Szilvivel lementünk a tőlünk kb 40 kilométerre lévő Tamborine nemzeti parkba. Itt egy esőerdőkkel borított hegy van, patakokkal, vízesésekkel, szép kilátással és sok kiépített turista úttal.

Száraz és jó idő volt már egy ideje, úgyhogy nem volt igazán vizes és párás az erdő, de azért így se volt rossz. Nagyon magas a fák, érdekes növényzet + helyenként hangzavar a madár és kitudjamilyenállat hangok miatt.

Itt egy videó a madarak hangjáról: klikk

Az ösvényen végigfutott előttünk egy szép nagy gyíkféle állat, aztán le akartuk fotózni amikor felfutott a fára, de annyira beleolvadt a környezetébe, hogy szabad szemmel is csak kb 1 perc alatt vettem észre, hogy hol van, a fotón meg kb semmi nem látszik belőle.

Átmentünk utána még Gold Coastra is, de most nem a Surfers Paradise, hanem a Main Beach strandra. Pont amikor odaértünk, jött egy nagy vihar, szakadt az eső kb fél óráig. Ez hazazavart szinte mindenkit, kiürültek a strandok, de mi visszaültünk addig a kocsiba enni, és az eső után lementünk fürdeni. Megérte várni, nagyon jó nagy hullámok voltak és a színek is gyönyörűek voltak a vihar utáni napsütésben.

Sajnos nem tudtunk megállni fényképeket csinálni azon a partszakaszon, ahol a legszebben nézett ki a fák, az óceán és az ég összehangja, de itt is elviselhető volt :)