Nehéz az iskolatáska…

Elég vicces helyre sikerült beiratkoznom. Elvileg már régóta működik ez az intézmény Melbourne-ben, Sydney-ben és Szingapúrban, Brisbane-ben viszont még csak most nyílt meg, ez a legelső félévük, és ennek megfelelően nagy a káosz és a lazaság.

Első nap késtem 40 percet, de ez nem okozott problémát, mert az igazgatónő által lenyomott hangzatos hosszú rizsa végére leszűrtem a lényeget: én vagyok az egyetlen az osztályban. Bár tényleg szebben hangzik úgy, hogy kiemelt figyelmet tudnak fordítani a fejlődésemre és igényeimre. :)

Hamarosan megjelent a tanárnő is, és kettesben megtartottuk az első tanórát, ami abból állt, hogy 2-3 órát beszélgettünk a legkülönbözőbb témákról. A végén azért elmondta azt is, hogy mit fogunk tanulni és pár nagyon alap dolgot át is beszéltünk (üzleti környezet, bla-bla-bla…). Egyelőre én vagyok a legjobb tanuló :)

Pár órával később egyébként csatlakozott egy kolumbiai lány is az “osztályhoz”, egy héttel később egy thai srác is, ezen a héten pedig egy olasz lány is, úgyhogy már négyen vagyunk, bár háromnál többen még soha nem voltunk egyszerre benn a suliban (a többi kurzuson többen vannak egyébként). Én nagy strébernek számítok, mert eddig minden nap benn voltam legalább pár órát.

Hetente kétszer, csütörtökön és pénteken van suli, elvileg 9-től 6-ig. Jellemzően negyed 10 körül szoktam bemenni, és valamikor 1 és 4 között végzek.

A stáb egyébként elég színes, szingapúri tanárnő, thai koordinátor, angol igazgatónő, ausztrál technikus, stb. Mindenki nagyon kedves, aranyos és vicces, jól el lehet beszélgetni velük, de hát… hogy mondjam… nem sok mindent tudnak. Az informatikai (tanulmányi és e-learning) rendszert nem nagyon tudják használni, a diákigazolványomat kétszer is kinyomtatták rossz születési dátummal, meg ilyen hasonló dolgok.

A két tantárgy közül az üzleti környezet az nagyon laza, számvitelből viszont azért tanulunk dolgokat + viszonylag sok feladatot meg kell oldani. Mivel én mindig ott voltam és csináltam a dolgokat, már jóval előrébb tartok az anyaggal és a beadandó feladatokkal mint a többiek, úgyhogy már mondta is a tanárnő, hogy lesz majd 1-2 nap, amikor nekem nem kell már bemennem. Persze ha sok munkám lesz akkor valószínűleg több is lesz amikor nem megyek be…

Szóval a vízum tanulmányi feltételeit nem lesz túl nehéz teljesíteni :) Csak kicsit fura érzés, hogy közel 3000 dollár tandíjat fizettem nekik és napi két és fél órát utazok ezért…