Kajakozás és Noosa

Február 7-én felmentünk páran északra kb 200 kilométert egy tóra kajakozni. Szép hely volt, de nem igazán értettük, hogy a szervező miért döntött úgy, hogy ezért utazzunk 2 órát…:D

Teljesen más volt egyébként, mint a Dunán evezni, mert a tó össze van kötve az óceánnal, ezért folyamatosan sós víz fröcskölődött az arcunkba + a parttól eltávolodva, a nyílt vízen erős volt a szél és nagyon hullámzott a tó, nehéz volt haladni és kormányozni.

Kb 2-3 órát eveztünk, aztán kipróbáltunk egy nagyon király dolgot, a paddleboard-ot. Akkor nem volt nálunk fényképező, de később az óceán parton is láttunk ilyeneket, ott lefotóztuk:

Hazafelé úton megálltunk Noosa-n, ami egy elég híres hely, állítólag a környék legszebb partszakasza. Az óceán és a kis folyók partjain elég drágák az ingatlanok, mindegyik millió dolláros nagyságrend, láttunk például egy házat 16 millió dollárért (3,4 milliárd forint)… A nemzeti parkba nem mentünk be mert már nem volt sok időnk sötétedésig, de voltunk 2 strandon is. A fényképek nem igazán adják vissza, de szépek voltak, és fürdeni is elég jó volt :)

Nagyon jó volt egész nap angolul beszélni a srácokkal + jól el is fáradtunk, nem volt gond este az alvással.

Napi tanulság: ha elfelejted bekenni a lábad naptejjel, legalább ne érj hozzá egy kis részéhez naptejes kézzel ;) A piros és fehér foltok bizonyítják viszont, hogy hatásos az 50 faktor…